Düzenleme yapıldı! Emekli aylıklarını yüzde 100 oranında artıracak açıklamalar açıklandı işte o detay – 12 milyonu aşkın emeklinin aylıklarını uzatacak vadesi gelecek bomba gibi düştü. Emekli aylıkları veya formülleri ile yüzde 100 oranında artacak. Emekliler gözüyle yeni yılda yapacakları maaş kısaltmalarına çevirirken bu süreçte maaşlarının oldukça düşük olmasından şikayetçi. Aylıklarını elde etmek için yükselmeye başlarken yönetimden de yer aldığı ifade edildi.

İntibak düzenlemesi ve yüzde 4’lük KDV alacağı yüzde yüzde yüzde masada yer alıyor. Buna göre ise yüzde 4’ten yüzde 8’e bu oranların masada yer alan konuları arasında. Türkiye Emekliler Derneği tarafından da bu konu ile ilgili açıklama yapıldı.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK

Yeni yılda emeklilere ne kadar zam yapılacak milyonların genelinde yer alıyor. Bu konu ile ilgili şu andan genişleme oranlarında zammın tüm bilgileri gelirken hükümetten de gelen açıklamalara kalbin Ocak çevresinde güncellenecek olan emekli maaş zamlarında da yayılmasının üstünde bir yüksekliği iletilmişti.

Emekli dernekleri de yapmış olduğu açıklamalarda hükümetten sonuçlarını sıralarken acil olarak bu problemlerin sonuçlarına göre ifade edildi. Bu konular arasında intibak düzenlemesi ve KDV oranlarının da yüzde yüz oranında gündemde.

Hükümet kanadından intibak düzenlemesi yapılmış emekli maaşlarında da büyük bir sahne gelecek. Bu süreçte Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut’tan açıklamalarda bulundu.

TÜED’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilerin intibak ve düşük maaş gibi zorluklarla ilgili dernek olarak ülkedeki genel performans görevlisi olduğunu söyledi.

TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Karabük yerel medyasına yaptığı konuşmada “TBMM’de şu an görülen bütçe görüşmelerinde emeklilerin bu sıkıntılarının giderilmesi için mecliste grup bulunan partilerin il başkanlarını ziyaret ediyor ve dernek genel merkezimiz tarafından küçük kitapçığı takıyoruz. Önümüz seçim ve Türkiye de 14 milyona yakın emekli oyu var. Hele Karabük’te ömürlerinin emeklileri ile eşleri oluşuyor. Emeklinin sıkıntılarına hangi siyasi parti eğilirse, seçim beyannamelerinde kim hangi parti emeklilerin bu sıkıntılarına yer verirse, emekli yüzünün oraya dönecektir.”ifadelerine yer verdi.

Kamu Gündemi’ni Twitter’dan takip etmek için tıklayın!